Ahad, 19 Januari 2014

Medan Indonesia Part 5

ok bersiap2 nak balik...next trip Vietnam aku akan tambah lagi ok byeee...








airport Kuala Namu...

Medan Indonesia Part 4

ok last day di medan hari nie kami ke Istana maimoon...dan kedai kuih Zulaikha...istana maimoon nie satu yg bestnya kita boleh pakai pakaian tradisonal dia org aku tak pakai pun malas...snap pic pas tu beli cenderahati balik...











kenang kami di istana maimoon...korang semua memang best..

Medan Indonesia Part 3

Ok hari nie masa untuk shopping... kami ke Pajak ikan...wahhh rambang mata tengok telekung dan kain pasang...aku sambar lah telekung dan 2 helai kain pasang untuk diri sendiri...

dah sampai punyelah banyak motor kita orang sampai seawal 11 pagi..






macam tengok je kan tapi sebenarnya kereta kita org yg di panggil KIJANG dan tak nampak cermin belakang...sebab....kita keluar dari Pajak Ikan pada pukul 5 ptg...bayangkan berapa jam...


nie lah rupanya sampai kedai tutup ok...baru nak keluar...




sebelah malam pak darma bapa saudara pada ramli omar datang bawa kami pusing2 malam tengok medan pas tu dia bawa kita org gi makan yg penting pak darma belanja...yahooo...






Medan Indonesia Part 2

Hari kedua dua di medan se awal pagi kami bangun untuk bersiap ke Danau Toba...semangat bukan main sebab dari danau toba kami akan ke pulau samosir..makan masa 1 hari juga di sana...takde ape sgt pun..adalah dia buat show patung berjoget tapi aku tak masuk pun malas lah...tak berapa minat...



nie lah pemandangan sepanjang jalan di medan...bosan aku tido bangun lapar...



singgah sekejap di Masjid apa yer namanya...dah tak tahan nak terkucil hihihihih snap pic tu penting kenangan kan bukan selalu dapat... gambar nie aku dengan dengan ayu je yg ada hahahaha semua org dalam toilet...




inilah dia danau toba tempat dia lebih kurang mcm cameron highland lah kalau kat malaysia...


ini feri yg akan bawa kami ke Pulau Samosir...punye lah azab nak naik feri titi nye pakai papan sekeping...




atas feri bergambar ajelah keje nasib baik ada pak danial driver merangkumi juru gambar kami..Tab aku tak lepas dari tangan dia..elok gak macam2 candid dia amiknya...



malang tak berbau..balik dari pulau samosir ini lah yg kami dapat...kenalah tunggu lagi..si tom berdiri je lebih hahahaha...








Medan Indonesia Part 1

Kali nie aku nak cerita pasal jalan2 cari pasal aku di medan...kami pergi berenam..tapi masa prgi flight nye asing2...aku, tom dan linda naik pukul 3 tapi ayu, liza dan fieza naik pukul 5...jumpa di airport Kuala Namu pada pukul 6.30 petang..



semangat nak pergi berjalan...



inilah benda pertama yanga ku beli sampai aje di medan...wahhh tak boleh hidup kalau takde internet..nak what app ngan we chat buah hati aku kat Malaysia hahahaha


Rabu, 25 Disember 2013

hobby..

assalamualaikum...asyik cerita pasal berjalan terlupa pulak hobby aku...saya minat sangat dengan barangan ala-ala english style nie..deko2 lah konon... tapi tak lah cantik mana tapi puas dengan hiasan sendiri...



nie lah rumah aku yg baru berjinak2 nak deko ala english style..tapi disebabkan takde masa deko nye ala kadar lah...nanti ada masa aku tambah lagi...


sarung sofa nie aku jahit sendiri...angin tengah baik jadilah rupa nie..yg atas tu sarung yg sebenarnya..boleh tahanlah...hihihihi puji diri sendiri...


langsir nie pun aku jahit sendiri...hihihi ini je yg mampu..tahun depan nak jahit lainlah ala2 ori teringin lah pulak..

ok rak dan cermin sebelah atas tu aku beli je kat GM Klang..tapi rak yang bawah tu sebenarnya rak buku cerita aku warna coklat..dengan hati yg rajin aku cat warna putih lepas tu aku tampal stiker..lapik2 dia semua aku jahit sendiri...cantik takkk?

kerusi nie hadiah dari kakak sulung aku..frame gambar tu pulak hadiah dari Puteri UMNO bahagian mcm tau tau je minat aku..kerusi tu ada juga niat nak cat putih...tapi nanti2 lah...



dua ruang kosong yang aku belum tambah bunga lagi...nanti ada masa aku buatlah..itu lah saje yang aku dpt kongsikan...jadi kalau ada cadangan bagilah tahu yer...